Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Let op: nieuwe website, had u al een account? Dan kunt u dit terug activeren via "account aanmaken"
De TOPBUXUS Strategie voor het Voorkomen en Genezen van

Buxusschimmel

TOPBUXUS heeft, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, middels jarenlang wetenschappelijk testen op haar eigen Buxuskwekerij een strategie ontwikkeld waarmee Buxusschimmel eenvoudig onder controle te houden is. Deze strategie bestaat uit 2 belangrijke factoren:

- De Buxus weerbaarder maken en eventuele schimmelsporen verbranden
- Het creëren van een hygiënische omgeving rondom de Buxus

Buxusschimmel voorkomen in 2 stappen

Een hygiënische omgeving creëren

Door het aanbrengen van een laag TOPBUXUS Carpet onder en rondom uw Buxus creëert u een schone omgeving rondom de planten. Deze mulchlaag zorgt ervoor dat er in natte perioden geen plassen blijven staan waarin schimmelsporen zich kunnen ontwikkelen. Door zijn zachte structuur voorkomt TOPBUXUS Carpet ook dat er opspattend regenwater terug de plant in komt.

Maandelijks behandelen met TOPBUXUS Health-Mix

Wanneer u hiernaast ook nog maandelijks van maart tot november TOPBUXUS Health-Mix gebruikt geniet uw Buxus een 100% gegarandeerde bescherming tegen Buxusschimmel!
TOPBUXUS Health-Mix is een bladmeststof die uw planten sterker een weerbaarder tegen ziekten maakt, daarnaast verbrandt het eventueel aanwezige schimmelsporen.

Pro tip: Probeer, bij het bewateren van uw Buxus, het blad van de planten droog te houden. Langdurig vochtige bladeren, vooral in combinatie met zomerse temperaturen, vormen de ideale voedingsbodem voor schimmels. De dichte structuur van Buxus zorgt ervoor dat het blad niet snel droogt. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant, bijvoorbeeld door gebruik van druppelslangen.

Buxusschimmel aantasting genezen in 3 stappen

Buxusschimmel aantasting stoppen

Een beginnende Buxusschimmelaantasting kunt u herkennen aan oranje/bruine vlekjes op het blad. Een behandeling met TOPBUXUS Health-Mix stopt de aantasting direct.

Buxusschimmel aantasting na een paar weken - aangetaste blaadjes verdorren

Aangetaste blaadjes uit de plant kloppen

Ongeveer 2 weken na de behandeling met TOPBUXUS Health-Mix zijn de aangetaste blaadjes volledig verbrand.
Nu is het zaak om de planten even goed schoon te kloppen zodat de meeste dorre blaadjes van de plant vallen, dit kunt u doen met de hand of met behulp van een harde bezem. Op deze manier krijgen de planten weer licht en lucht om zich te gaan herstellen.
De gevallen blaadjes kunt u gewoon op de grond laten liggen.

zich van Buxusschimmel herstellende Buxus na schoonkloppen en behandelen met TOPBUXUS Health-Mix

Health-Mix behandeling herhalen

Na het uitkloppen van de planten zullen zij er direct een stuk fraaier uitzien.
Herhaal nu nogmaals de behandeling met TOPBUXUS Health-Mix om eventueel achtergebleven schimmelsporen alsnog te verbranden. Hierna maandelijks van maart tot november blijven behandelen en een laag TOPBUXUS Carpet aanbrengen en u zult in de toekomst geen problemen meer hebben met Buxusschimmel.

Repareren van een

Oude Buxusschimmel aantasting

Met behulp van bovenstaand stappenplan kunt u tijdig ingrijpen bij een Buxusschimmel aantasting en zodoende voorkomen dat er kale plekken in uw Buxus komen.

Mochten er toch één of meerdere kale plekken in uw Buxus ontstaan zijn door Buxusschimmel dan kunt u de dode takken uit de planten wegknippen. U kunt controleren of er nog leven in een takje zit door even met uw nagel de bast weg te krabben, als het twijgje van binnen nog groen is dan is deze nog niet dood en kan deze nog herstellen. Is het takje vanbinnen niet meer groen dan kan het weggeknipt worden om zo ruimte te maken voor de gezonde takjes. Na het wegknippen van de kale plekken zullen de planten na verloop van tijd weer dichtgroeien.

Hierna kunt u het stappenplan voor het voorkomen van Buxusschimmel volgen, om een nieuwe schimmelaantasting te voorkomen.